Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Συγκέντρωση φασιστών το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη


Συγκέντρωση “μνήμης και τιμής” πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα στις 18:00, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους η οργάνωση "Εθνικά Σκεπτόμενων Πολιτών". Πρόκειται για ακροδεξιά οργάνωση με πυρήνα πρώην μέλη της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ και δράση κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Ιδεολογικός καθοδηγητής των μελών θεωρείται ο Μάκης Βορίδης από την εποχή που ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ, ενώ σε δημόσιες εκδηλώσεις συχνά παραβρίσκονται μαζί με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τοπικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ.

Τα μέλη του “συνδέσμου” όπως αναφέρεται σε προσκλήσεις και κείμενα, επιδιώκουν συνεργασία με άλλες ακροδεξιές οργανώσεις και κατά καιρούς έχουν ζητήσει την στήριξη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας, της Πατριωτικής Κίνησης Δράμας και Ημαθίας,. Γνωτσών φασιστικών ομάδων δηλαδή με δράση σε τοπικό επίπεδο.
Στο παρελθόν είχαν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους στους δρόμους της πόλης (φωτο) με αφορμή όπως έγραφαν τότε “με αφορμή τη μαύρη επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού”. Αυτοπροσδιορίζονται εθνικιστές και ο δίκος τους φύρερ είναι ο Κάρολος Γεροβασιλείου, που αναφέρεται ως πρόεδρος των "Εθνικά Σκεπτόμενων Πολιτών".


Να σημειωθεί πως σήμερα το απόγευμα στις 17:00 στο άγαλμα Βενιζέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση.


Πηγή: http://www.alterthess.gr/content/sygkentrosi-fasiston 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου