Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Εγκεφαλική λειτουργία νεκρή

Όταν στον ημιθανή εγκέφαλό σου βρίσκεται η ιδέα πως μια χρυσή αυγή θα σώσει τον τόπο,όταν βρίσκεται η θεωρία των δύο άκρων και καταδικάζεις τη βία απ’όπου κι αν προέρχεται,δεν είναι διόλου παράξενο που βγήκες να βοσκήσεις Κυριακάτικα. Αυτό που σε ένοιαζε τόσα χρόνια αγαπητέ μου βλάκα, ήταν πως θα ξοδέψεις το Σαββατόβραδο τα μεροκάματα των προηγούμενων ημερών για να πάρεις κι εσύ το μερίδιο που σου ανήκει απ’το αρχοντιλίκι των σκλάβων. Σε ένοιαζε ποιος κέρδιζε στο ποδόσφαιρο και τι χρώμα βρακί φορούσε το κάθε κρέας που κυκλοφορούσε στις εμετικές lifestyle εκπομπές .

Αγνοείς πως άνθρωποι έχουν πεθάνει αγωνιζόμενοι για το πενθήμερο και το 8ωρο. Αγνοείς πως στον υπάλληλο που σε εξυπηρετεί την Κυριακή σε κάποια πολυεθνική,του στερήθηκε βίαια το δικαίωμα στην αργία,του στερήθηκε βίαια το δικαίωμα να αντιδράσει σε αυτό,πως του φόρεσαν βαριές αλυσίδες και τον έκαναν ρομποτάκι στα χέρια τους. Αγνοείς πως τα παιδιά σου δεν θα μεγαλώσουν σε μια Κυριακή  ξεκούρασης και ελεύθερου δημιουργικού χρόνου αλλά σε μια Κυριακή μόχθου,ρουτίνας,άγχους και μιζέριας. Αγνοείς πως αυτό συμβαίνει τώρα σε σένα!

Θυμάσαι πως ήταν οι Κυριακές; Ήταν οι στιγμές που πήγαινες εκδρομή με τον ή την σύντροφό σου,ήταν οι στιγμές που βρισκόσουν με την οικογένεια ή με φίλους που πίνατε,κουβεντιάζατε και ανταλλάσατε απόψεις,ήταν οι στιγμές που κάποιοι έπαιζαν μουσική,ζωγράφιζαν,διάβαζαν,έκαναν πράξη την αλληλεγγύη κ.α. Για σένα ήταν οι λίγες στιγμές που ήσουν εκτός συστήματος και ο αφοδευμένος σου νους μπορούσε να λειτουργήσει έστω για λίγο ελεύθερα…Αλλά δεν το έκανε.

Τώρα βγήκες να πανηγυρίσεις το δικαίωμά σου στην κατανάλωση,να βοσκήσεις στη φάρμα των ζώων έχοντας στα νεκρά σου εγκεφαλικά κύτταρα την ιδέα πως αυτό είναι ένα “προνόμιο” που σου δόθηκε χωρίς να αγωνιστείς, χωρίς να διεκδικήσεις. Δεν αναγνωρίζεις όμως πως αυτό το δικαίωμα, είναι το δικαίωμα στη σκλαβιά,στην υποδούλωση, δεν το αναγνωρίζεις γιατί έχεις δουλικό DNA,είσαι φτιαγμένος γι’αυτό.

Λυπάμαι, γιατί είσαι ένα πρόβατο που πλέον πηγαίνει καθημερινά για σφαγή και εξοργίζομαι γιατί έχεις μορφή ανθρώπου και αυτοί που μας βλέπουν νομίζουν πως είμαστε ίδιοι.

Υ.Γ  Το WiFi τις Κυριακές θα είναι ελεύθερο,εσύ όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου